Unitati postale

Art. 13.

(1) Masurile de securitate destinate unitatilor postale trebuie sa fie conforme cu prezentele cerinte minimale de securitate.

(2) Subsistemul de detectie a efractiei trebuie sa protejeze caile de acces in unitate si spatiile cu valori si semnaleaza starile de pericol in zonele de lucru cu clientii si in spatiile de depozitare a valorilor.

(3) Subsistemul de control al accesului trebuie sa asigure restrictionarea accesului neautorizat cel putin in spatiile de depozitare a valorilor si, dupa caz, in cele de manipulare.

(4) La unitatile din localitatile urbane trebuie sa se asigure preluarea imaginilor din zona clientilor si a seifului prin subsistemul de televiziune cu circuit inchis, precum si stocarea imaginilor pe o perioada de 20 de zile. Imaginile inregistrate vor avea calitatea necesara recunoasterii persoanelor din spatiul clientilor.

(5) In situatia in care obiectivele din aceasta categorie nu au paza fizica permanenta, sistemul de alarmare impotriva efractiei se conecteaza la un dispecerat de monitorizare a alarmelor si interventie.

(6) Valorile monetare sau de alta natura se depoziteaza in seifuri, case de bani sau dulapuri de securitate certificate, cu clasa de rezistenta la efractie determinata, ancorate conform cerintelor producatorului, dupa caz.

(7) Ghiseele pentru operatiuni cu numerar se doteaza cu seifuri/dulapuri de casierie cu temporizare, programate conform precizarilor prevazute la art. 6 alin. (4), cu exceptia celor din mediul rural.